Ervaring
 
 
 

Over mijzelf

opleiding

Mijn eerste vioollessen kreeg ik bij Jannie Tinholt op 5 jarige leeftijd. Later heb ik lessen gevolgd bij Agnes Houtsmuller (eerste violiste in het Residentie Orkest). Daar kreeg ik het idee om met muziek verder te gaan.

Na afronding van mijn VWO opleiding stapte ik na een jaar prive les bij Christiaan Bor en Myrthe Helder over naar het Conservatorium. Het eerste jaar heb ik gestudeerd bij Christiaan Bor. Ik ben in 2008 afgestudeerd bij Skye Carman.

Na mijn studie ben ik ook altviool gaan spelen. Ik heb tijdens een cursus lessen gehad van Gisella Bergman.

Uivoeringen

Al snel nadat ik begonnen was met vioolspelen wilde ik meespelen in een orkest. Ik heb dan ook tot mijn conservatorium tijd altijd wekelijks in een orkest gespeeld. Rond mijn conservatorium periode ben ik zover gekomen met het orkestspel, dat ik ben aangenomen om in het Jeugd Orkest Nederland en later het Nationaal Jeugd Orkest mee te mogen spelen.

Wat mij ook enorm heeft geinspireerd is het spelen in kleinere ensembles. Dan noem ik in het bijzonder de Zomercursus Woudschoten.

Met het Amadeus Orchestra (Engeland) heb ik een aantal maal in de zomertour meegespeeld. Ook heb ik met dit orkest 2 maal een concertreis door China gemaakt.

Op dit moment speel ik regelmatig bij het Project Orkest Twente. Ook heb ik in 2011 meegespeeld in het Vers ensemble en het Orchestra Twente. Al met al heb ik gemiddeld de laatste tijd 2 concerten per maand, waarbij ik merendeels viool speel, maar ook regelmatig altviool.

Lesgeven

Naast mijn concerten geef ik ook les. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat het lesgeven en het zelf concerten spelen elkaar versterken. Wat je van het ene leert kan je bij het andere gebruiken. Ook stimuleert het elkaar enorm.

Ik ben in het een na laatste jaar van mijn studie begonnen met lesgeven. Inmiddels heb ik lesgegeven aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten, Muziekschool Dinkelland te Denekamp en de Muziekschool Twente, te Enschede en Almelo.

Tot slot

Ik heb naast het lesgeven en concerten geven nog een paar andere dingen, die hier niet helemaal in te vatten maar wel met muziek te maken hebben, op mijn naam staan.

Zo heb ik twee maal het orkestleven vanaf een andere kant bekeken en de taak orkestmanager op mij genomen.

Verder arrangeer ik soms een stuk voor mijn leerlingen. Dit kan een poplied of een klassiek stuk zijn. Voor 1, 2 of meer (alt)violen.


Foto
 

Mafst